Fietshappening Toer Ter Engelen

Een buitengewone fietshappening in het Maasland
WAT? BuSO Ter Engelen organiseert de vierde editie van haar fietshappening “Toer Ter Engelen” op zondag 15 september 2024.  Deze editie werken we voor de tweede keer samen met LM-Classics. We hebben aan elke fietsfanaat gedacht: zo kan u deelnemen aan de G-10km (speciaal voor minder mobiele personen), een toer van 20km (familietocht), een toer van 40km of 60km (met 1 bevoorrading) voor de recreatieve fietser en een toer van 100km (met 2 bevoorradingen) voor de meer fanatieke fietser/wielertoerist. Deelnemers aan de G-10km, 20km en 40km krijgen een ‘tussendoorlunchpakketje’ mee als ze vooraf online ingeschreven zijn (organisatorische redenen). Elke tocht is zorgvuldig uitgestippeld en met duidelijke wegwijzers aangeduid EN kan met GPX/GPS gevolgd worden. We besteden veel aandacht aan de veiligheid van de fietser: Iedere toer loopt over verharde ondergrond, brede fietspaden en grotendeels verkeersarme straten met een landelijk karakter. Drukke invalswegen worden zo veel mogelijk vermeden. Voor wie technische problemen heeft en hulp kan gebruiken, hebben we een “depannagedienst on the road” voorzien! Tenslotte beschikken we over een Rode Kruis post voor de nodige verzorging en kan u op ons terras terug op adem komen met iets lekkers!
HOE? Om deel te nemen is inschrijven verplicht. Dit kan de dag zelf ter plaatse, of dit kan bij voorkeur vooraf online. Door vooraf online in te schrijven, kunnen we u sneller helpen bij onze inschrijvingsstand. En dan bent u ook sneller op de fiets natuurlijk! Per deelnemer vragen we 10 euro voor niet-vergunningshouders en 8 euro voor vergunningshouders Cycling Vlaanderen. Kinderen tot en met 15 jaar en leerlingen van Ter Engelen mogen gratis deelnemen. In deze prijs is een dagverzekering, bevoorrading (60km of 100km) of tussendoorlunchpakketje mits voorinschrijving (G-10km, 20km of 40km) en één consumptie bij aankomst inbegrepen. Betalen doet u bij aanmelding bij de inschrijvingsstand vóór u van start gaat of vooraf online. We voorzien parking dicht bij de school voor wie met de wagen komt en u kan uw fiets met een gerust hart plaatsen in de bewaakte fietsenstalling op het schoolterrein. Hier is permanent toezicht. U kan bij ons gebruik maken van de toiletten, kleedkamers, er is een cateringstand met drank en versnaperingen, een eetkraam en u kan bij vertrek eveneens een kaartje meekrijgen van de geplande route en onze contactgegevens voor technische- of andere problemen. Het GPX-bestand van de route kan u downloaden bij de inschrijvingsstand of via onze website/facebook de dag ervoor.
WAAROM? Wij organiseren deze fietshappening “Toer Ter Engelen” in plaats van onze traditionele opendeurhappening. Op deze manier willen we meer mensen met de school en onze leerlingen kennis laten maken. De school met haar zorgzaam, sportief en gemoedelijk karakter staat centraal, u kan een babbeltje maken met de personeelsleden van de verschillende opleidingsvormen en nog vele extra’s! We zetten met andere woorden die dag onze school volop in the picture, voor wie ons kent en nog niet goed kent! Tegelijk hopen we op extra inkomsten ter financiering van activiteiten om onze leerlingen te belonen voor hun goed gedrag en hun harde werk. Veel (buitenschoolse) activiteiten zijn duur en een zware financiële last voor een groot aantal leerlingen. We kunnen vaak niet rekenen op externe ondersteuning/middelen als we dergelijke activiteiten in willen richten. En toch willen we elke leerling zoveel mogelijk gunnen. Door deel te nemen aan onze fietshappening draagt u zo een steentje bij voor onze leerlingen. Deze inkomsten gaan dus integraal naar onze leerlingen. Wij zijn al onze sponsors, sympathisanten en deelnemers alvast zeer dankbaar!
PRAKTISCH? Deelnemers aan de toer van 60km en 100km kunnen aanmelden vanaf 8.00u en vertrekken VOOR 11.00u. Voor de toer van 60km is er één bevoorrading voorzien onderweg. Er zijn 2 bevoorradingen voor de toer van 100km. Deelnemers aan de toer van G-10km, 20km en 40km kunnen aanmelden vanaf 8.00u en vertrekken VOOR 14.00u. Deze deelnemers krijgen een tussendoorlunchpakketje mee voor onderweg als ze vooraf online ingeschreven zijn. Bij inschrijving op de dag zelf kunnen we echter geen tussendoorlunchpakketje garanderen. Het is ook mogelijk om met onze begeleiding de G-10km toer af te leggen. Onze begeleiders vertrekken om 11.15u. Zowel het vertrek als aankomst is aan de school voorzien. U kan uw auto parkeren aan de overkant op de gratis parking van TA Maaseik of u kan tijdelijk gratis parkeren op de parking van het oud ziekenhuis. Na de fietstoer kan u uw fiets bij ons stallen en uw inschrijvingspolsbandje inruilen voor één consumptie. Er is catering voorzien om terug op krachten te komen! Vanaf 12u is er animatie voor de kinderen, er is live muziek van 14-17u en nog veel meer… Genoeg redenen om nog even na te genieten van die mooie fietstoer met familie en vrienden!
We hopen u te mogen verwelkomen!
  • LM Classics

    Toer Ter Engelen maakt deel uit van LM Classics 2023 als 1 van de 10 fietsevenementen in Vlaanderen en als enige in Limburg! Neem 5 keer deel en spaar voor het LM-wielertenue! Win een Ridley koersfiets, een fietsvakantie met Kortweg of een van de vele andere prijzen!  

  • Bericht van Kim, Jan en Matz

    Leuk en sportief initiatief! Ongetwijfeld de moeite waard!

Eerdere Reizen