Fietshappening Toer Ter Engelen

Een buitengewone fietshappening in het Maasland
WAT? BuSO Ter Engelen organiseert de eerste editie van haar fietshappening “Toer Ter Engelen” op zondag xx september 2022. We hebben aan elke fietsfanaat gedacht: zo kan u deelnemen aan de G-10km (speciaal voor minder mobiele personen), een toer van 20km (familietocht ), een toer van 60km (met 1 bevoorrading) voor de recreatieve fietser en een toer van 100km (met 2 bevoorradingen) voor de meer fanatieke fietser/wielertoerist. Deelnemers aan de G-10km en 20km krijgen een ‘tussendoorlunchpakketje’ mee als ze vooraf online ingeschreven zijn (organisatorische redenen). Elke tocht is zorgvuldig uitgestippeld en met duidelijke wegwijzers aangeduid. We hebben veel aandacht besteed aan de veiligheid van de fietser: Iedere toer loopt over verharde ondergrond, brede fietspaden en grotendeels verkeersarme straten met een landelijk karakter. Drukke invalswegen worden zo veel mogelijk vermeden. Voor wie technische problemen heeft en hulp kan gebruiken, hebben we een “depannagedienst on the road” voorzien! Tenslotte beschikken we over een Rode Kruis post voor de nodige verzorging en kan u op ons terras terug op adem komen met iets lekkers!
HOE? Om deel te nemen is inschrijven verplicht. Dit kan de dag zelf ter plaatse, of dit kan bij voorkeur vooraf online. Door vooraf online in te schrijven, kunnen we u sneller helpen bij onze inschrijvingsstand. En dan bent u ook sneller op de fiets natuurlijk! Per deelnemer vragen we x euro voor niet-vergunningshouders en x euro voor vergunningshouders Cycling Vlaanderen. Voor kinderen tot en met 12 jaar vragen we x euro. In deze prijs is een dagverzekering, bevoorrading (60km of 100km) of tussendoorlunchpakketje mits voorinschrijving (G-10km of 20km) en één consumptie bij aankomst inbegrepen. Betalen doet u bij aanmelding bij de inschrijvingsstand vóór u van start gaat. We voorzien parking dicht bij de school voor wie met de wagen komt en u kan uw fiets met een gerust hart plaatsen in de bewaakte fietsenstalling op het schoolterrein. Hier is permanent toezicht. U kan bij ons gebruik maken van de toiletten, er is een cateringstand met drank en versnaperingen, een frietkraam en u kan bij vertrek eveneens een kaartje/GPX meekrijgen van de geplande route en onze contactgegevens voor technische- of andere problemen.
WAAROM? Wij organiseren deze fietshappening “Toer Ter Engelen” normaal samen met onze opendeurhappening. Op die manier willen we meer mensen met de school en onze werking kennis laten maken. De verschillende opleidingen en vakken staan present, u kan een babbeltje maken met de personeelsleden van de verschillende opleidingsvormen en nog vele extra’s! We zetten met andere woorden die dag onze school volop in the picture, voor wie ons kent en nog niet goed kent! Tegelijk hopen we op extra inkomsten ter financiering van activiteiten om onze leerlingen te belonen voor hun goed gedrag en hun harde werk. Veel (buitenschoolse) activiteiten zijn duur en een zware financiële last voor een groot aantal leerlingen. We kunnen vaak niet rekenen op externe ondersteuning/middelen als we dergelijke activiteiten in willen richten. En toch willen we elke leerling zoveel mogelijk gunnen. Door deel te nemen aan onze fietshappening draagt u zo een steentje bij voor onze leerlingen. Wij zijn onze sponsors, sympathisanten en deelnemers alvast zeer dankbaar!
PRAKTISCH? Deelnemers aan de toer van 60km en 100km kunnen aanmelden en vertrekken tussen 8.00u en 11.00u. Voor de toer van 60km is er één bevoorrading voorzien onderweg. Er zijn 2 bevoorradingen voor de toer van 100km. Deelnemers aan de toer van G-10km en 20km kunnen aanmelden en vertrekken tussen 11.00u en 14.00u. Zij krijgen een tussendoorlunchpakketje mee voor onderweg als ze vooraf online ingeschreven zijn. Het is ook mogelijk om met onze begeleiding de G-10km toer af te leggen. Onze begeleiders vertrekken om 11.15u. Zowel het vertrek als aankomst is aan de school voorzien. U kan uw auto parkeren aan de overkant op de gratis parking van TA Maaseik of u kan tijdelijk gratis parkeren op de parking van het oud ziekenhuis. Na de fietstoer kan u uw fiets bij ons stallen en uw inschrijvingspolsbandje inruilen voor één consumptie. Er is catering voorzien om terug op krachten te komen! Vanaf 11u is er animatie voor de kinderen, er is live muziek van 14-17u en nog veel meer… Genoeg redenen om nog even na te genieten van die mooie fietstoer met familie en vrienden!
We hopen u te mogen verwelkomen!
  • Bericht van Kim, Jan en Matz

    Leuk en sportief initiatief! Ongetwijfeld de moeite waard!

Eerdere Reizen