G-sportworkshops Toer Ter Engelen

Een buitengewone kennismaking met G-sport
WAT? G-sport is de verzamelnaam voor alle sporten die door mensen met een beperking beoefend worden. Die beperking kan fysiek, psychisch, verstandelijk, auditief of visueel zijn. Als we het over sporten hebben, bedoelen we ook bewegen. Door jong en minder jong. G-sport is… gewoon sport! G-sport Vlaanderen wil iedereen met een beperking de kans en het plezier geven om te sporten en te bewegen zoals hij of zij dat wil. Want sporten is niet alleen leuk of ontspannend, het is ook gezond voor lichaam en geest. Ook BuSO Ter Engelen zet G-sport met dit initiatief in beweging. We zetten liever de mogelijkheden centraal, niet de beperkingen. We willen de maatschappij doen beseffen: “iedereen hoort erbij.”
HOE? BuSO Ter Engelen organiseert de eerste editie van G-sport “Toer Ter Engelen” op zondag xx september 2022. Op ons schoolterrein en in de nabije omgeving kan u komen kennismaken met verschillende G-sportworkshops, gepresenteerd door een aantal G-sportclubs uit de streek. U kan deze sportclubs vragen stellen, hun aanbod bekijken, bij een aantal workshops actief deelnemen,…

Om deel te nemen of te komen kijken is vooraf of terplaatse inschrijven niet verplicht. U kan vrijblijvend komen kijken naar het aanbod van de verschillende workshops en dit is bovendien gratis.

WAAROM? Wij organiseren deze G-sport “Toer Ter Engelen” samen met de fietshappening en in principe samen met onze opendeurhappening. We zetten deze dag onze school volop in the picture, voor wie ons kent en nog niet goed kent! Op deze manier kunnen kinderen/jongeren met een beperking in contact komen met verschillende sportmogelijkheden op maat en in de regio. We willen meer mensen met een beperking laten genieten van sport en bewegen.
PRAKTISCH? De verschillende workshops zullen doorgaan van 14.00-16.00u op en rond ons schoolterrein. Een overzicht van de verschillende G-sportworkshops: Momenteel hebben volgende sportclubs hun komst bevestigd: –

Tijdens de dag is er catering en kinderanimatie, zijn er muzikale optredens,…